dinsdag 15 september 2015

Dag 7: O Cebreiro -Triacastella.

O Cebreiro - Liñares - Alto San Roque - Hospital de Condesa - Padormelo - Alto do Poio - Fonfria - O Biduedo - Fillobal - Pasantes - Triacastela.
Afstand: 22,3 km.
Warm en zonnig.

's morgens hingen de wolken tussen de bergen. Een heel bijzonder gezicht. Zo rustig aan beginnen wij te dalen.


Onderweg een fluitist met zijn ezel ontmoet. Zo speelde hij zijn zakcenten bij elkaar. Als je het ongezien zou horen, dan zou je zo kunnen denken dat je in Ierland zou zijn.
Deze streek wordt ook wel het Ierland van Spanje genoemd. Zij onderscheiden zich in veel dingen van de "Spanjaarden" en willen ook niet zo genoemd worden. Zelfs de verkeersborden worden bewerkt met graffiti. Het lijken net Friezen.....



Even later kwamen wij bij de Alto San Roque. Een gemene steile beklimming. Toch maar weer 1270 m hoogte. Boven staat een groot  beeld van een pelgrim. Daarmee zijn wij allen op de foto geweest.









Onderweg naar beneden van heerlijke zoete en sappige bramen gesnoept. Daarna de Alto do Poio beklommen. 1335 met hoogte.
De heide en andere bloemen en struiken staan mooi in de bloei.

Voor Triacastela nog wat gegeten en gedronken. Terwijl wij daar zaten, werden de koeien verweid.
Moeders liep voorop met stok in de hand te schreeuwen en de hond rende constant van voor naar achter en terug om de koeien bij elkaar te houden en aan de kant te laten lopen.
Leuk om te zien. Je was even terug in de tijd.







Onderweg voelde ik mij steeds slechter worden. Hoofdpijn, snotterig, rauwe keel en begon mij ook koortsig te voelen.
Besloten om vanavond rustig aan te doen en morgen een rustdag te nemen voor herstel. Na binnenkomst, installeren, douchen en slapen. Een paar paracetamols  genomen.

De alberque Atrio genomen. Een kamer met 2 stapelbedden gekozen. De eigenaar zei dat hij alle gasten die nog kwamen, op de grote zalen zal onderbrengen. Als die echter vol zouden raken, dan zal er wel iemand bij mij op de kamer komen. Tegen 22:00 uur kwam er toch een stel bij.
Goede douches, stopcontacten en lockers op de kamer.
Daar een heerlijke paellaschotel met elkaar gegeten. Bovenal, een vriendelijke en betrokken bediening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten