zaterdag 12 september 2015

Dag 3: Astorga - Rabanal del Camino.

Astorga - Murias de Rechivaldo - Santa Catalina de Somoza - El Ganzo -Rabanal del Camino.
Afstand: 20,7 km.
Zonnig en erg warm.

Zo ik kan weer mijn blogspot bijwerken. Vaak slechte of geen verbinding mogelijk. Ook het overzetten van de foto's is nog geen succes. Dat komt nog wel.

Direct na Astorga een klein dorpje binnengegaan. Daar stond een minikerkje maar met een prachtig interieur. Daar ook een stempel gekregen. In het volgende dorp pas ontbeten in een klein restaurantje. Alles biologisch en zelf gemaakt. Het smaakte heerlijk. In de drukte gaf de vrouw nog de verkeerde koffie. Een koffie verkeerd.


Een eind met een vrouw uit een dorp vlakbij Tarragona gelopen. Onderweg kom je ook niet aan het foto's maken toe. Je bent dan met de Camino en jezelf bezig en dan schiet dat andere erbij in. Hier en daar wat korte gesprekken en met sommigen spreek je wat langer. Het is ook wel goed zo.

Inmiddels twijfel ik of ik in Rabanal del Camino (na 7 km) of in Foncebadon (na 12,7 km) zal overnachten. Zit nu in El Ganzo en heb mijzelf op een broodje en een San Miguel pils getracteerd. De beslissing genomen om in Rabanal te blijven. Het was erg heet onderweg.
Rond 12:30 uur daar aangekomen, maar Alberque Guancelmo ging pas om 14:00 uur open. Dus vlakbij in een winkeltje maar een brood, kaas en drinken gekocht en in een parkje daar opgegeten.


Daarna ingeschreven en een bed opgezocht. Deze alberque wordt gerund door Engelsen van de Confrarity of Saint James. Daar kennis gemaakt met José "Pepe", Juan (beide uit Spanje), Mauro, Antonio en Alessandro (uit Italië), Jonathan en Annie (uit Engeland), Clionah (uit Ierland), Elisabeth (uit Amsterdam) en het vierkoppig personeel daar. Het is een Engelse alberque, dus om 4 uur teatime.

Het is een prachtig alberque en goed schoon. Heerlijk om weer eens niet de hele tijd krakende planken te horen. De prijs was "donativo", dus wat je het zelf waard vond.



1 opmerking:

  1. Wat een prachtige omgeving en bijzondere momenten. Ik geniet van je mooie foto's. Goede Camino. Gr fatima

    BeantwoordenVerwijderen