zondag 20 september 2015

Dag 12: Palas del Rei - Arzua.

Palas del Rei - San Xulian - A Ponte Campaña - Lugo, Casanova - A Coruña O Coto - A Coruña O Leboreiro - Melide - O Raido - Boente - A Castañeda - Ribadiso da Baixo - Arzua.
Eerst regen met erg harde wind en later droog met een beetje zon.
Afstand: 32,7 km.

In het donker vertrokken en het was slecht weer. Slagregens en harde wind met behoorlijke windstoten. Vandaag loop ik alleen met Juan. Pépé heeft een verplichte rustdag en hij moet vanmiddag naar het medisch centrum toe voor onderzoek.
Onderweg kwamen wij ook een grote boom tegen die over het caminopad lag. Verder de hele dag veel takken die afgewaaid waren tegen gekomen. Je kunt ze beter niet op je hoofd krijgen.
In het hele noordwesten heeft het behoorlijk gestormd.

Het was heel mooi gebied, zo door het bos. In Melide hebben wij  (zoals het hoort) samen met de groep van Jose Luis pulpo (gemarineerde inktvis) gegeten bij Ezequiel. Daarbij ook witte wijn uit kommetjes gedronken.

Het was een waar feestmaal. Ezequiel is het beste pulporestaurant van Galicië. Melide en omgeving is een echte pulpostreek. Soms heb je wel 5 zaken naast elkaar.




Daarna door naar de eindbestemming in Arzua. Het was weer een heftige klimdag waarbij sommige stukken zwaar tegenvielen.
Door eucalyptusbossen gelopen en het rook er heerlijk.
Het laatste deel viel goed tegen. Het was 3 km verder dan gedacht.






In Arzua hebben wij in Alberque de Selmo overnacht.
De zaal bestond uit houten cabines met 2 stapelbedden of met 1 stapelbed.
Gezamenlijke douche en loeierds van douchestralen.
Prima toiletten en een grote wastafel van ongeveer 8 m. Goede en vriendelijke service.
Ruime keuken met toebehoren.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten