zondag 6 september 2015

Dag 2: Hospital de Obrigo - Astorga.

Hospital Puente de Obrigo - Villa resultaten de Obrigo -Santibañez de Valdeiglesias -San Justo de la Vega -Astorga.
Afstand: 16,6 km.
Warm en zonnig weer.




Goed geslapen en fris weer vertrokken. De rugzak iets anders versteld en dat bevalt beter. Vandaag een kortere afstand omdat het gisteren extra ver was.







Onderweg 2 korte stops en 1x langer gerust bij een tentje onderweg. Daar stond iemand met vers fruit, koffie, thee, sapjes en groenten.



Alles kon je zomaar pakken en je mocht wat geven als je wilde, maar dat was geen verplichting. Hij noemde het dan ook geen donativo. Hij vindt dat je bij een donativo wel iets moet geven.
Bij hem koffie genomen, watermeloen, een vijg en een wilde perzik. Het smaakte heerlijk en daar heb ik hem dan ook wat voor gegeven. Van die opbrengst koopt hij dan weer in voor de volgende pelgrims.



Daarna Astorga bereikt. Mooie stad, maar wat een steile klim om er te komen. Daar de kathedraal van Gaudi bekeken en daarna een slaapplaats opgezocht.
En ook de was moest gedaan worden.
De avond grotendeels met Yeo Sola en Cristina doorgebracht. Hij komt uit Londen en zij uit Boston. Hele bijzondere mensen.
Zij hebben beiden last van een knie en waarschijnlijk zullen wij elkaar hierna niet meer ontmoeten. Ook dat is de Camino. Je ontmoet mensen met wie je samen veel deelt en daarna scheiden de wegen zich weer. Met Yeo Sola zal ik wel contact houden.

Verbleven in Alberque San Javier. Het verblijf was op een grote kamer met een aantal lage en stapelbedden. Alles kraakte als een gek en volgens mij heeft een van de bedplanken het ook begeven. Gloeiend hete douches en je kon er met goed fatsoen niet onder staan. Ook ja, ook niet verstelbaar.

1 opmerking: