donderdag 17 september 2015

Dag 10: Sarria - Portomarin.

Sarria - Barbadelo - Rente, Lugo - Peruscallo - Morgan,  Lugo - Ferreiros, Lugo - Mercadoiro - A Parrocha - Vilachá - Portomarin.
Afstand: 28 km.
Regenachtig, later droog en zonnig.

Op tijd opgestaan met de bedoeling om vroeg te vertrekken, maar enkele vrouwen namen zo ruim de tijd, dat het toch laat werd.
Vertrokken uit Oasis en op de hoek nog even koffie gedronken. Het was best fris, maar nog wel droog. Om Sarria uit te komen moet je behoorlijk klimmen.

Eenmaal buiten Sarria begon het te regenen. Iedereen trok weer van alles aan tegen de regen. Het valt weer tegen met foto's maken.
Net buiten Sarria liepen wij over een mooie oude brug.









Verderop was een veld met zonnebloemen, maar aangezien er geen zon was, lieten ze het kopje hangen.

Bij het 100km blok, trof ik Jan met zijn vrouw weer. Jan had tot Sarria alleen gelopen en vanaf Sarria lopen zij samen naar Santiago.

Verderop Jonathan en Anny ontmoet. Zij had erg veel last van haar bovenbeen.



Vlak voor Portomarin kruis je de brug over de Rio Miño. Die is behoorlijk hoog. Een aantal mensen keek even over de rand en liep snel door.
Volgens Juan lag daar beneden vroeger een dorp maar dat is overstroomd geweest nadat een dam gebouwd was. De belangrijke gebouwen zijn daarna op het hoger gelegen deel herbouwd.
De kerk is afgebroken en steen voor steen weer opgebouwd.



Bij laag water kun je nog steeds muurdelen in het water zien.

Intrek genomen in Alberque Folgueira. Ik werd al verwacht, want Pépé had mijn naam al doorgegeven. Even later kwam Joao binnen en vroeg of wij zijn zoon gezien hadden. Nee dus. Hij was blij dat ik mij weer beter voelde.
Een uurtje kwam Tjago binnen in de hoop dat zijn vader daar ook zou zijn. Helaas voor hem. Na wat belletjes kreeg hij zijn vader aan de telefoon en hoorde dat die 2 dorpen verder zat. Hij moest dus nog 3 uren doorlopen.

In de alberque ook de groep van José Luis ontmoet. Mooie nette alberque. Fatsoenlijke sanitaire voorzieningen, stopcontacten en dekens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten