zondag 20 september 2015

Dag 11: Portomarin - Palas del Rei.


Portomarin -Gonzar - Hospital de Cruz - Ventas de Narón - Ligonde - Eirexe - Portos - Palas del Rei.
regen en harde wind.
Afstand: 26,2 km.

In het donker vertrokken en het ging gelijk omhoog. De hele dag was het stijgen en dalen. Soms korte pittige klimmetjes en andere keren lange stukken die geleidelijk omhoog liepen. 

Bij het vertrek miezerde het, maar dat ging snel over in flinke regen en harde wind. Het was erg mooi onderweg, maar heel weinig foto's gemaakt van de omgeving. Het weer was daar te slecht voor.



Onderweg nog Grace, Joao en Tjago tegen gekomen. Zij waren 2 dorpen verder blijven slapen.

Met Juan.

Met Pepe.

Het eerste deel liepen wij door een mooi bosgebied. Af en toe leek het er op dat je ging opstijgen door de flapperende poncho. Onderweg tijdens het eten werden wij "blij" gemaakt met de mededeling dat het morgen nog harder zou waaien. Daar wordt een mens echt blij van.

Uiteindelijk in Palas del Rei aangekomen en onze bedden waren al gereserveerd. Dat had Juan al geregeld. Dat is geen overbodige luxe want vanaf Sarria starten hele groepen. Daar zitten groepen scholieren en verenigingen bij. Voor veel van hen is het meer een sportieve prestatie. Zij kijken je vaak vreemd aan als je hen "Buen Camino" wenst en zullen dat ook niet zelf zeggen. Uiteraard en gelukkig zijn er genoeg bij die zich wel anders gedragen.
's avonds hoorden wij dat een grote boom was omgewaaid en over het caminopad lag. Gelukkig waren er geen persoonlijke ongevallen.

In Palas del Rei hebben wij in Alberque San Marcos overnacht. Een mooie schone alberque met ruime kamers, eetzaal, keuken en ook een groot zitgedeelte met grote tv. Er was die avond een voetbalwedstrijd dus het was aardig vol.
Het wasgedeelte was schoon en er waren voldoende stopcontacten.

's avonds laat bleek dat Pépé een ernstige wond had bij zijn teen. Bégo raadde hem aan toch een arts te raadplegen. Een knappe toer om dat dan te regelen. Er was ook geen taxi beschikbaar. Uiteindelijk heeft een medewerkster hem na haar dienst naar een medische post gebracht. Daar is hij behandeld en kreeg hij medicatie mee. Morgen wordt dus geen lopen voor hem, maar een verplichte rustdag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten