zondag 3 juli 2016

2016-06-25/26 IML Haervejsmarchen te Viborg, Denemarken.


Na een blogloze tijd heb ik besloten om de blog toch maar te blijven bijhouden. Om die reden worden er enkele wandeltochten op een veel later datum geplaatst dan direct na de wandeling.


En dan is het donderdag 23 juni. Komende nacht gaan wij met de bus naar Viborg, Denemarken voor deelname aan de NorthSea Walk in combinatie met de IML Haervejsmarchen. Dit is de tweede wandeltocht in een serie van 8 NorthSea Walks in landen rondom de Noordzee. Bij het volbrengen van minimaal 6 van de 8 tochten, krijgt men het certificaat NorthSea Walker. De NSW is een initiatief van Tocht om de Noord.
Ik ben benieuwd hoe het allemaal zal verlopen. De organisatie is in handen van Haervejsmarchen NL in Balk. Tom Plattel en Fred Snoep regelen het allemaal.

Rond 00:00 uur afgereisd naar Groningen waar de bus tegenover het station zal komen. Dan zitten de opstappers uit Nijmegen al in de bus. Met de Groninger opstappers is de bus dan vol.


In totaal gaan er 61 wandelaars mee. Ongeveer de helft zijn ingeschreven voor de NSW. De organisator Peter gaat ook mee, maar meer als wandelaar.
Immers alles is tot in de puntjes georganiseerd door Tom en Fred. Zij zullen zowel onderweg als tijdens het wandelen ons van het nodige voorzien. Ferry is onze chauffeur deze reis.


De rit verloopt soepel en snel zitten wij in Duitsland. Van enkelen vallen de luiken snel dicht en liggen zij lekker te slapen.


Na aanvankelijk wat regen, klaart het later op en de rest van de rit zullen wij het droog houden.
Het is prachtig om te zien als de zon opkomt.

Onderweg in het donker kruisde onze weg met de vlucht van een uil. Een doffe klap was het gevolg. Geen idee hoe het met hem/haar afgelopen is.

Bij Raststatte Grundbergsee is onze eerste rust om daarna de reis te vervolgen. Als wij bij Hamburg zijn is het al licht en dan zien wij de Elbe brug.

Doet mij denken aan het verhaal van een vrachtwagenchauffeur die midden op de brug een angstaanval kreeg en de vrachtauto stil zette. Hij klom uit de cabine en kroop onder zijn vrachtauto.
Hij durfde echt niet verder te rijden. De politie heeft een rijstrook toen afgesloten en na veel gepraat kon de politie hem daaronder vandaan krijgen. Een reservechauffeur kwam de vrachtauto daar weghalen. Hamburg is een hele grote stad met 1,7 miljoen inwoners (2013).


Direct daarna duiken wij de Elbetunnel in (2,9 km lang). Bij de grens met Denemarken worden wij heel even opgehouden in verband met werkzaamheden en daarna rijden wij door naar Aabenraa, waar wij zullen rusten.


In Viborg aangekomen worden de kamersleutels uitgedeeld en krijgen de deelnemers aan de NSW hun T-shirt uitgereikt. Ik deel de kamer met Herman en wij verblijven in gebouw Delta.
Daarna kunnen wij de startkaarten ophalen. De middag brengen wij door met rondlopen en verkennen wat er allemaal te doen is er de locaties te bezoeken.


Na het diner (tapasbuffet) wat zeer goed verzorgd was, heb ik met Herman het laatste stukje van de openingsceremonie bijgewoond. Daar trof ik Jens en Vivian nog aan bij de grote tent. Samen met Lianna, Carola en Tina hebben wij daar wat gedronken en bijgepraat.

De route van de 1e dag was mooi en er waren voldoende rustposten. Regelmatig werd ik aangesproken over de vlag die ik voerde. Het is de vlag van CuraƧao.

's Avond zijn wij nog naar de feesttent geweest en daar wat gedronken en met bekenden gepraat.

De 2e dag begon met een miezerregen, maar dat was van korte duur. Onderweg nog Trudy (ererondeloper 4-daagse Nijmegen) en haar dochter Noah getroffen. Noah gaat dit jaar voor het eerst deelnemen aan de 4-daagse van Nijmegen. Met hen een stukje opgelopen. Er is nog steeds aandacht voor de vlag. Onderweg bij de rust werd mij een lokaal drankje aangeboden en dat smaakte prima.

Nadat (bijna) alle deelnemers binnen waren, werden een aantal van hen gehuldigd. Onder andere onze Tina kreeg het certificaat van European Walker. Daarna gingen wij onze medailles, gespen en stempels ophalen.
Daar werd ik aangesproken door een man van de organisatie die vroeg wat voor vlag ik voerde. Hij zei dat zij die vlag niet hadden, maar als ik een volgende keer van tevoren meld dat ik zal meelopen, zij ervoor zouden zorgen dat daar ook de CuraƧaose vlag zou wapperen. Wie weet doe ik dat ook nog eens.

Daarna naar de kamer en douchen. Dat was wel even schrikken want er was alleen koud water. Waarschijnlijk staat de installatie zo afgesteld dat de ketel geen warm water levert op zondag. Nou ja, dan maar snel douchen en daarna gaan eten. 's Avonds de meeste zaken ingepakt zodat wij morgenochtend snel klaar zijn met het inpakken. De afspraak is dat alle koffers tussen 06:00 en 06:15 uur bij de bus moeten zijn.

Na het inleveren van de tassen, zijn wij gaan ontbijten en vervolgens de bus weer in.
De terugreis verliep voorspoedig. net na de grens in Duitsland werd er gestopt voor een korte pauze. Daar werden ook de groepsfoto's gemaakt. Wij hebben daar wat gegeten en gedronken. Dat was ook de plaats waar Peter aan de deelnemers van de NSW hun medaille overhandigde.
De bestelde kaneelstangen werden daar ook uitgedeeld.

Vervolgens ging de rit verder naar Groningen. Net na de grens zouden wij een rustpauze houden bij de Poort van Groningen, maar door een miscommunicatie had men niet op ons gerekend en vertrokken wij onverrichterzake weer. Nou ja, wij waren dan wat eerder in Groningen. Daar namen de Groninger opstappers afscheid van de rest en zocht ieder zijn/haar weg richting huis.

Fotoverslag  (Klik hier voor het fotoverslag)

Helaas ken ik niet alle deelnemers die meegegaan zijn. Als de namen bekend worden, zal ik het verslag bijwerken. Mailadres: peregrinokenda@ziggo.nl


Samenvatting en ervaringen.
Alle dagen genoten wij van een goed verzorgd diner inclusief een drankje. Er was een ruime keuze en het smaakte heerlijk. Er was voor elk wat wils.
Alle deelnemers hebben de tocht goed uitgelopen en er waren geen noemenswaardige blessures. Dit was voor een deel natuurlijk te danken aan de goede zorgen van Hennie en Jopie langs de route.
Tom en Fred hielden alles in de gaten en Peter keek de kunst af en kon relaxt meewandelen.
Mooie gesprekken gehad onderweg met diverse personen en zeker met kamergenoot Herman. Het was goed wandelweer. Een klein beetje regen gehad en de wind was de 2de dag vrij fris, maar over het algemeen was het goed te doen.
Een tocht om te herhalen. Tom, Fred, Ferry, Hennie, Jopie, Peter en alle deelnemers bedankt voor jullie inzet om deze tocht tot een succes te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten